Dags för Perspectives i Västerås

NyaPerspektiv2012

I Västerås har föreningen Nya Perspektiv arrangerat Perspectives tre gånger – nu återkommer festivalen som är inriktad på samtida improvisationsmusik, ljudkonst, och annan samtidsmusik. Arrangörerna presenterar sig så här:


I Västerås den 20-21 april 2012 återkommer den den lovordade festivalen Perspectives, som erbjuder det det bästa inom samtida improvisations- och konstmusik. Sedan starten 2004 har festivalen fått internationell uppmärksamhet som ett viktigt internationellt forum för samtida improvisationsmusik, ljudkonst, och annan samtidsmusik med experimentell touch.

Festivalen har ägt rum tre gånger tidigare – 2004, 2007, och 2009 – och arrangeras av musikföreningen Nya Perspektiv. Nytt för 2012 är att Perspectives också bjuder i större utsträckning på ljudkonst, film och performanceprogram.

Ny producent och tillika festivalgeneral är konstnären Tomas Nygren, som driver Nya Perspektivs musikkonsertserie i Västerås sedan hösten 2010. Bakom programmet på Perspectives 2012 står tre curators.

Lisa Ullén (kompositör och improvisationsmusiker) och Joachim Nordwall (musiker och producent) har satt samman det musikaliska programmet, som lyfter fram såväl flyhänta och innovativa instrumentalister som psykedlisk industrirock.

Speciellt anpassat till Perspectives presenterar också performancekonstnären Liza Morozova samtida ryska performancekonstnärer.

Viktigt är att besökare ska få en helhetskänsla och kunna hitta saker som berör. Perspectives erbjuder en personlig miljö med kreativa möten där publik och musiker kommer nära varann.

Musik och uttryck som räcker längre helt enkelt!

Flertalet artister i festivalen arbetar internationellt och vissa har inte varit i Sverige förut.

Klicka här för festivalens affisch

Information: nyaperspektiv.se