Isabella Lundgren sommarvärd i ”Sommar i P1”

Isabella Lundgren. Foto: Patrik Sandberg
Isabella Lundgren. Foto: Patrik Sandberg

Idag presenterade Sveriges Radio årets sommarvärdar vid en pressträff i Stockholm i radiohusets park. 58 namn avslöjades av Bibi Rödöö – som har varit programchef för ”Sommar i P1” i 20 år – och Johar Bendjelloul.

En av flera musikartister som ska prata i ”Sommar i P1” är sångerskan Isabella Lundgren, som gör sin debut i programserien.

Isabella Lundgren har haft ett fantastiskt 2015. Utsedd till Årets musiker vid P2 Jazzkatten-galan 2015. Strålande recensioner för albumet Somehow Life got in the Way, som också fick Gyllene Skivan samma år. Under hösten och tidigare i år har Lundgren turnerat här hemma och i Japan.

OrkesterJournalens Patrik Sandberg fick en pratstund med sångerskan som ska sommarprata i etern den 26 juli.

Vad kul att du blir sommarpratare i sommar!

– Ja verkligen, känns jättekul och det är verkligen en stor ära att få tillfälle att prata om sådant som känns viktigt här i livet.

Vad kommer ditt program handla om?

– Utgångspunkten eller det jag kommer prata om är människans sökande efter mening – det vackra i sökandet men även det problematiska när sökandet blir blint sett ur mitt eget liv och mina prövningar. Alla människor söker ett varför. Ett varför som sammanfattar, väver och förklarar våra liv och vår mening. Sökandet i sig är gott men kan också leda till den fyrkantiga låda vi människor gärna placerar oss själva, världen och varandra i. Jag tänker prata om just detta, om mitt sökande, mitt förfall och min väg tillbaka.

– Självklart så kommer jag också prata om kärleken till musiken och jazzen och så blir det en hel del om samtidskritik.

Hur ser planerna för sommaren och året ut? Ny platta på gång?

– Ska spela en vecka i USA med min kvartett i sommar, en del festivalspelningar här hemma. I slutet av året även i Norge och Portugal.

– En ny skiva är planerad till senhösten.

Tack. Lycka till med programmet och kommande spelningar.

– Tusen tack!

Patrik Sandberg


Läs mer om årets ”Sommar i P1” här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.