Jan Johanssons söner Jens & Anders släpper ny skiva i faderns fotspår

Jan Johanssons söner Jens och Anders släpper skivan Nordic Blue digitalt och på cd via Heptagon/Playground Music den 16 november.

Skivan är en hyllning till pappa Jan som tragiskt omkom i en bilolycka den 9 november 1968, endast 37 år gammal på väg för en spelning med Radiojazzgruppen.

I år är det 50 år sedan Jan Johansson gick bort, men hans musik och arv  lever i allra högsta grad vidare.

Skivbolaget Heptagon äger rättigheterna till all musik som Jan Johanssons spelat in och drivs av sönerna Jens och Anders och Jens Johansson.

Trots att båda bröderna valt att gå i faderns fotspår och musikens bana så har de inte varit verksamma i jazzkretsar.

Både Anders och Jens har jobbat i hårdrockssammanhang, Anders har spelat trummor med Yngvie Malmsteen och Hammerfall, brorsan Jens har spelar klaviatur med Ritchie Blackmore’s Rainbow och Stratovarius.

På nya gemensamma skivan Nordic Blue lyfter de fram faders musikaliska stilsäkra och unika känsla att fånga jazzens improvisation och folkmusikens arv.

Jens Johansson spelar piano, och Anders Johansson kontrabas. Flera av låtarna har arrangerats och anpassats till formatet piano/kontrabas. Albumet rymmer även tidigare utgivet material, hela skivan Stilla Jul (Heptagon) från 2017 är inkluderad.

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.