Jazzagenturen ordnar konsertmaraton

Jazzagenturen ordnar konsertmaraton

Nu på lördag den 23 januari ordnar Pontus de Wolfes Jazzagenturen ett fyra timmar långt konsertmaraton på Södra Teatern i Stockholm. Åtta lyckliga besökare har möjlighet att köpa biljett och få njuta av konserterna live – övriga kan streama det hela i bästa möjliga ljud- och bildkvalitet för en mindre peng. Spelar gör Jazzagenturen Quintet, Lina Nyberg Band, Andreas Hourdakis Trio, Susanna Risberg och Bob Hansson & Leo Lindberg Trio.

Hej Pontus! Berätta lite kort om Jazzagenturen, hur kom du på idén till den?

För sju, åtta år sedan kom frågan från flera håll samtidigt om jag kände något jazzband som kunde lira på fest eller evenemang. Jag upptäckte snabbt att det fanns en plats för någon som kunde läsa av behoven hos beställare och matcha med rätt band och musiker. Folk blir alltid lugnade av att man svarar ”Ja, jag har en egen Jazzagentur!” Flexibilitet är nyckeln för Jazzagenturen, eftersom vi alltid ska kunna tacka ja till ett uppdrag, och då passar det att jazzband går så bra att mixa och skala upp och ned i storlek. Jag har säkert anlitat ett hundratal olika musiker genom åren i olika konstellationer.

Det är ett ambitiöst evenemang, har ni fått stöd för att kunna genomföra det?

Festivalen görs delvis med hjälp av stöd från Kulturrådet för Corona-säkra konsertevenemang. Ursprungligen var det ämnat för att genomföra spelningar för max 50 pers på anrika Mosebacke Etablissement i december förra året, där Jazzagenturen just gått in som gästbokare. Men när det blev omöjligt att driva live-scen med åtta personer i publiken så satsade jag på att bjuda in alla jag hunnit boka till ett streamat konsertmaraton istället. Så grunden var redan lagd kan man säga.

Konserten heter ”Friends pt.1”. Kommer det fler?

Det är min absoluta ambition men det beror också på om folk är villiga att betala för att se streamen så klart  Men tänk om det här går bra och man får göra en hel serie! Och man kunde göra det inför en live-publik om kanske ett halvår, tänk vad otrolig den tanken känns idag!

I egenskap av jazzarrangör, vad ser du fram emot mest när pandemin är över?

Absolut att få jobba mer gentemot en levande publik igen. Men också att kunna se tillbaka på den här tiden som att vi gjorde vårt absolut bästa efter omständigheterna. Det är viktigt att komma ihåg att det som skapas nu också är kultur, även om det kan kännas som ett undantag. Vi kommer nog ta med oss en hel del kunskap från när vi varit tvungna att tänka annorlunda. För Jazzagenturens del kommer det till exempel innebära att vi fortsätter att existera även som en skivakt, sedan vi gjorde Stockholm Corona Sessions-projektet i våras. Det har verkligen öppnat för mer konstnärliga ambitioner inom jazzen för min egen del. Jag tror att man kommer lösa upp konsertformen lite, eller åtminstone fortsätta streama utöver de som är på plats för att avnjuta livemusiken

På den här länken hittar du mer information om evenemanget som ses live mellan 14-18 på lördag, med repris 18-22.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.