JazzBrazz-stipendiet 2024 till trombonisten Hampus Adami

Text: Patrik Sandberg Foto: Ewa Kubatzki
JazzBrazz-stipendiet 2024, det sjätte i ordningen tilldelas trombonisten Hampus Adami (född 1996). Prissumman är på 100 000 kronor.
Prisceremonin ägde rum på Fasching tidigare ikväll i samband med en konsert med Klas Lindquist Nonet.
Hampus Adami får priset för att han ”förenar stor musikalitet med instrumental kontroll av högsta klass, samt en förmåga att vid varje musikaliskt framträdande uppvisa total koncentration.”
Grattis till utmärkelsen och 100.000 kronor, vad kommer du använda prispengarna till?
-Prispengarna har jag inte hunnit fundera så mycket på, fortfarande lite svårsmält men lutar åt att använda de till en skivinspelning då jag ännu inte har släppt något i egen regi.
Var kan vi höra dig spela?
– De bandkonstellationer jag förekommer mest i senaste tiden är bla Klas Lindquist Nonet som jag nyss blivit medlem i, spelar också med Stockholm Hot 7 och Jon Henriksson Sextett, Glenn Miller Orchestra Scandinavia . Blir också mycket tillfälliga grupper man spelar i.
Framtidsplaner? Din far John ”Jonte” Högman, en meriterad profil inom svensk jazz har varit en viktig inspiratör antar jag?
– Framtiden är oviss, jag har ingen vidare talang för långsiktig planering, spelar på och tar det som det kommer. Ja och stämmer, han är den största anledningen till att jag håller på och har alltid varit väldigt stöttande i allt jag tagit mig för och har absolut varit viktigast i min utveckling då han bla tog med mig på spelningar där jag fick sitta in och vara med från ung ålder. Det är den bästa skolan man kan tänka sig.
JazzBrazz-stipendiet administreras av Laila och Charles Gavatins Stiftelse.
Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser
array(12) { [0]=> int(51323) [1]=> int(54566) [2]=> int(55167) [3]=> int(54968) [4]=> int(54880) [5]=> int(54790) [6]=> int(55149) [7]=> int(54382) [8]=> int(50803) [9]=> int(54735) [10]=> int(54787) [11]=> int(55161) }