Jazzetiketter får ny distributör

Naxos Sweden tar över distributionen många mindre jazzetiketter efter skivdistributören CDA:s konkurs.

–Vår ambition är att erbjuda alla som vill distribuera sin skivor via oss, säger Naxos Swedens vd Håkan Lagerqvist. Det är inte helt lätt, men vi vill ha en totallösning.

Efter CDA:s konkurs har många små och stora etiketter hört av sig till Naxos. Nu har Örebrobolaget skapar en egen avdelning med två nyanställda för att klara av anstormningen av nya, mindre och ”smala” etiketter.

Caprice Records är klara, liksom Country and Eastern, Touché Music, Mirrors, Footprint och många andra som tidigare låg på CDA.

Minst 20 ”smala” bolag är helt klara för övergång till Naxos och Håkan Lagerqvist för diskussioner med minst lika många till.

–Totalt har vi diskuterat med ett 50 – 60-tal bolag, säger Lagerqvist till OJ och menar att Kulturrådet fattade rätt beslut att inte lämna mer bidrag till CDA.

–Distributionsledet behöver inga bidrag och vi får heller inga. Det ska vara och det är möjligt att jobba under kommersiella regler. För oss kommer det att gå runt.

–Vi satsar inte bara på toppen eller spetsen av artister och skivor, utan vill se värdet av hela katalogen, säger han till OJ.

Tidigare hade Naxos Sweden 30 000 titlar och nu ännu fler.

–Det känns oerhört spännande, säger Lagerqvist.