Jazzkurs vid Höga Kusten

HogaKusten 13

Sedan år 2000 har Svensk Jazz och Scenkonstbolaget ordnat med denna vecka i jazzens tecken för ungdomar 15-25 år! Kursen äger rum i Höga Kusten den 5-10 augusti 2013 och är subventionerad ner till 3500 kr, för att så många som möjligt ska kunna delta från hela Sverige.

Lärarna tillhör flera av våra bästa och mesta jazzmusiker och jazzpedagoger!

Karin Hammar, trombon, Amanda Sedgwick, saxofon, Gustavo Bergalli, trumpet, Maggi Olin, piano, Kenji Rabson, bas, Daniel Fredriksson, trumset samt Per Nordgren, gitarr. Kursledare är Fredrik Norén.

I år utvidgas kursen på försök med dels en storbandsdel där alla åldrar kan delta, dock till olika pris, 3500 kr för ungdom och 6000 kr för vuxna, samt också en gehörs- och improvisationsdel för unga nybörjare 15-20 år. Lärare för storbandsdelen hämtas från världsetablerade storbandet Stockholm JazzOrchestra, Martin Sjöstedt, Bertil Strandberg, Robert Nordmark samt Fredrik Norén.

Förutom gruppspel, instrumentlektioner i grupp, clinics och föreläsningar så finns möjlighet till  umgänge och avkoppling. Kursen avslutas med en mindre jazzfestival i Härnösand där vi spelar på jazzklubben Metropol och utomhus på Mellanholmen. Ett par band utifrån kommer då också att framträda och vara gästföreläsare på kursen.

Förutom SKB och Svensk Jazz med Mary Lou Meese YouthJazzFund, så är Härnösands Folkhögskola och Kulturskolan i Härnösands kommun medarrangör för kursen. Festivalen 9-10 augusti, görs i samarbete med Öbacka Jazz och Blues.

Kontakta Fredrik Norén för mer information på mail eller telefon 070-641 49 47

Här finns foldern!