Johan Lindström, Nina de Heney, Lisa Björänge, The Splendor och Thomas Backman bland de nominerade till Manifest 2022

SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) presenterar nu listan över de nominerade till Manifestgalan 2022. Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister och inspelningar utgivna av oberoende skivbolag.

Årets gala äger rum den 11 februari på Nalen och kommer  inte äga rum i fysisk form med publik utan att sändas live digitalt via Manifestgalans Facebook och hemsida www.manifestgalan.se
Nytt för i år är Manifestgalan  presenterar två nya kategorier. I respons till en allt starkare R&B scen i Sverige har Manifest nu lagt till ett separat pris för Soul/R&B. Man  har också infört det nya priset –  Label of the Year  för att hylla entreprenörsandan och de eldsjälar som är drivmotorn bakom musikutgivningen. Totalt kommer i år  23 metallstatyetter att delas ut, designade av konstnären och musikern Björn Gimstedt.  
Jurygruppernanärmare 150 personer har tillsammans lyssnat igenom och bedömt sammanlagt över 400 albumproduktioner och 206 musikvideos. 
I anslutning till Manifestgalan arrangeras som vanligt seminarierna Manifest Talk som tacklar relevanta musikbranschfrågor. Seminarieprogrammetgenomförs online,är gratis och tillgängliga för alla. 
Bland de nominerade i kategorin Jazz för bästa produktion under 2021  märks namn som Johan Lindström Septett, Thomas Backman, The Splendor och Lisa Björänge Kvartett. Nina de Heney & Lina Järnegard, Lars Bröndum, The Gothenburg Combo och Marta Forsberg gör upp om årets experimentella album:

Jazz
Lisa Björänge Quintet – For Life (HOOB Records)
The Splendor – Royals (HOOB Records)
Thomas Backman – When Light Is Put Away (Modern Musik)
Johan Lindström Septett – On the Asylum (Moserobie Music Production)

Experimentellt

Marta Forsberg – TKAĆ (Thanatosis produktion)
The Gothenburg Combo – NOMAD (The Gothenburg Combo)
Lars Bröndum – Aleatoric Anthems and Palindromes (Antennae Media)
Nina de Heney & Lina Järnegard – Solo piece for peace, please (Geiger Grammofon)
Lyssningslänk till alla nominerade i samtliga genrer:
https://open.spotify.com/playlist/5jJrRlvEAiAeDVGE8vDLBh?si=81a516f0ddc246c7
Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.