Karin Hammar laddar för 2010

OJ får tag på Karin Hammar hemma hos brorsan i ett snöigt Lund, där det blir läge att pusta ut efter ett innehållsrikt år med en intensiv slutspurt. Tillsammans med sina två medmusikanter i Burn har Karin avverkat två konserter på Glenn Miller i Stockholm, radioinspelning för NRK i Oslo och till sist en konsert i Kongsvinger.

– Burn startade 2006, berättar Karin. Förutom jag själv är det norskan Hildegunn Øiseth på trumpet, sydafrikanskan Shannon Mowday på saxofoner, och så ordnar vi lokalt komp. Vi spelar vår egen musik – det finns musikaliska rötter i våra respektive hemländer, och vi håller på att utveckla vår profil. Nu bor Shannon i Norge under två års tid, så det finns möjligheter till att spela tillsammans mer regelbundet.

I höstas kom Karin Hammar Quartets cd Everyday Magic. Kvartetten består av, förutom Karin, pianisten Jonas Östholm, holländske basisten Tony Overwater och trumslagaren Anders Kjellberg. Cd:n släpptes i tolv länder och fick genomgående ett positivt mottagande, och det har bidragit till att Karin numera har bokare i både Sverige och Tyskland.

 – Det är ju jätteskönt. Jag brukar alltid ordna ALLT själv och det är faktiskt skitjobbigt! Så till våren blir det turné i både Tyskland och Sverige, och där kommer också det bidrag vi fick från Kulturrådet väl till pass, konstaterar Karin.

 Fokus under den närmaste framtiden ligger på kvartetten, men på agendan finns också jobb med Bohuslän Big Band och Trondheim Jazz Orchestra, och dessutom workshops för musikstuderande. 2010 verkar bli ett lika innehållsrikt som 2009 för Karin Hammar.

Men först är det jullov, och sedan väntar semester i Brasilien.