Karlskrona är Årets Jazzkommun!

karlskrona_logo.gif jazz_i_karlskrona.jpg
Utmärkelserna duggar tätt så här års. Senast i raden är utnämningen av Årets Jazzkommun, som under 2010 kommer att vara Karlskrona.

Svenska Jazzriksförbundets styrelse var enhällig när beslutet fattades i söndags. Det var för ett par år sedan som Jazz-Sverige fick lära känna kommunen och klubben Jazz i Karlskrona när dessa då stod värd för Jazzriksdagen.

I motiveringen kan man bland annat läsa:
"

Framåtandan och handlingskraften hos de ideella personer som utgör kärnan i föreningen är ett ypperligt exempel på kultur-Sverige fungerar när det är som allra vackrast. Kommunen har inte bara noterat detta utan även agerat därefter, allt för att föreningen ska kunna ta ytterligare kliv framåt. Tack vare ett gott samarbete mellan de båda har Karlskronas och stora delar av södra Sveriges jazzentusiaster i alla åldrar kunnat ta del av nationella som internationella jazzgrupper av absolut högsta klass."

Vad har ni gjort för att förtjäna detta, Inger Persson, ordförande i Jazz i Karlskrona?
 –   Vi har en klar strategi och vi satsar på bredd och kvalitet i utbudet, och så har vi en styrelse med "lagom" medelålder där alla har tydliga mandat och där vi alltid har högt i tak!. Vad gäller publiken så vill vi väldigt gärna dra till oss ungdomarna, så vi erbjuder fri entré för alla under 25 år. I förra veckan bjöd vi studenterna från Högskolan på Jazzkamikaze – en fantastisk konsert!  Och så har klubben förstås ett gott samarbete med Karlskrona kommun och med övriga klubbar i Blekinge.

Inger berättar också att länets jazzklubbar samarbetar med varandra och med Musik i Blekinge och får stöd av Region Blekinge för att genomför årliga jazzfestivaler som går runt bland klubbarna i länet.  

OJ gratulerar och rekommenderar ett besök på Jazz i Karlskronas webbsajt, som är en av de snyggare.