Köpenhamn, Montmartre vecka 10

SorenKristiansenDENNE UGE I MONTMARTRE 


 

7. marts: Søren Kristiansen Quartet feat. Jesper Thilo

Line-up:

Jesper Thilo (tenor / DK)

Søren Kristiansen (piano / DK)

Jesper Lundgaard (bass / DK)

Frands Rifbjerg (trommer / DK)

 

Søren Kristiansen er i dag en af dansk jazz’ væsentligste pianister. Han er fra før den tid, hvor jazzpianister var noget, man producerede på en uddannelsesinstitution med blankpolerede flygler. I stedet har han som alle store musikere stået i mesterlære på jazzklubberne hos dem, som kom før ham, herunder Jesper Thilo og Jørgen Svare. I de senere år har Søren Kristiansen udgivet en stribe flot anmeldte plader i eget navn og fremstår i dag som en af de mest personlige pianister, vi har, samtidig med at han har styr på traditionen. På denne aften genoptager han samarbejdet med sin gamle kapel- og læremester, Danmarks tenorsaxstjerne, Jesper Thilo.

 

Entré 285,-

 

8. marts: Jan Lundgren Trio

Line-up:

Jan Lundgren (piano / SE)

Mattias Svensson (Bass / SE)

Zoltan Csorsz (drums / HU)

 

Jan Lundgren er en af de mest poetiske og umiddelbare pianister i jazzen. Hvad end han gør, spiller han sig lige ind i hjertet og sindet på publikum. Han løfter arven fra Jan Johansson som ingen anden. Hans trios seneste udgivelse, ”European Standards”, er solgt i over 10.000 eksemplarer og viser Jan Lundgrens enestående sans for den gode melodi, samtidig med at det swinger hele vejen igennem. At høre disse tre musikere, der alle må regnes indenfor Europas absolutte elite, er en forførende og uforglemmelig oplevelse.

 

Entré 285,-

 

9. marts: Jan Lundgren – Jesper Lundgaard – Alex Riel

Line-up:

Jan Lundgren (piano / SE)

Jesper Lundgaard (bass / DK)

Alex Riel (drums / DK)

 

Jazz nyder en særlig position i Japan, og da japanerne har en forkærlighed for trioer, må man forvente, at de efterhånden har udviklet en ganske kræsen smag for disse. Men Jan Lundgren i forening med Jesper Lundgaard og Alex Riel er sluppet igennem nåleøjet og er i dag blandt de mest populære. I løbet af de sidste 20 år har de udgivet 10 CD’er, som alle er bestsellers i den opgående sols land. Nu er chancen der endelig for at høre denne trio, som er elsket af så mange mennesker over hele verden. Og man forstår godt hvorfor – trioen spiller forrygende sammen. Det er klassisk triojazz, når det er allerbedst, helt på højde med de største klavertrioer gennem tiden.

 

Entré 285,-

 

 

Billetter i forsalg på Billetnet / Billetlugen

Alle koncerter starter kl. 20.00 (entré)

 

Yderligere information:

Christian Brorsen, Musikchef, christian@jazzhusmontmartre.dk”>christian@jazzhusmontmartre.dk – mobil 28 91 70 90

PR-ansvarlig, Eskil Elling, eskil@jazzhusmontmartre.dk”>eskil@jazzhusmontmartre.dk – mobil 27 59 28 10