Lasse Seger om Ystad Sweden Jazz Festivals tioårsjubileum

« av 10 »

(Klicka någonstans på bilden ovan för att öppna bildspelet.)

”Jazz Memories in Black & White” är namnet på min fotoutställning 2015 på Ystads Konstmuseum. En stor ära att få ställa ut just i samband med jazzfestivalen och att träffa folk och dela jazzminnen. Tiden går och i år firar YSJF tio år! Jag och Orkesterjournalen gratulerar!

Den italienske fotografen Pino Ninfa dokumenterar YSJF 2015–2016 och ger 2017 ut en lysande fin fotobok. Ninfa undviker ”gubbe vid mikrofon” och fångar festivalens atmosfär på ett inspirerande och mästerligt sätt.

Av praktiska skäl har vanligtvis jazzfestivalerna egna fotografer, vars bilder är fria för pressen. YSJF är inte sämre! Nu visas nio års produktion på Ystad Konstmuseum, där en jubileumsutställning öppnade 20 juli. Även alla de exklusiva festival-affischerna kan beskådas där. För samlare blir affischerna säkert värdefulla en dag! SR:s P2 spelar in konserter, vilket blir trivsam lyssning, när vintermörkret sätter in.

Ystad Allehandas fotografer och reportrar är också flitigt med på noterna, ungefär som Politiken extrabevakar Copenhagen Jazz Festival.

Mina favoritställen för fotografering är S:ta Maria kyrka, Per Helsas gård och teatern i Ystad. För 10 år sedan förknippade jag staden Ystad bara med färjan till Bornholm ….

Lasse Seger, jazzfotograf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.