Leroy Jones går till sjöss på Cinderella 15/11

Från Louis Armstrong till dagsfärsk funk & rhythm´n´blues – unikt gästspel av New Orleans-trumpetaren Leroy Jones.

Ett enda framträdande i Sverige gör den eminente trumpetaren och sångaren Leroy Jones. På väg från Finlandsturné till framträdanden i England kommer han på en snabb visit i vårt land. Den enda konserten äger dessutom rum till sjöss, måndagen den 15 november 2010, på en dygnskryssning med Viking Lines Cinderella, Stockholm–Mariehamn t/r. Jazzbiljett måste förköpas.

Född och uppvuxen i New Orleans har Leroy Jones blivit sin hemstad trogen. Säkert en förklaring till att denne rikt begåvade musikant inte nått ut till en större publik. Vilket är synd, ty den drygt 50-årige Leroy Jones har en förmåga att fånga sin publik både musikaliskt och underhållningsmässigt.

Många älskare av mer traditionell jazzmusik efterlyser inte sällan en mer varierad form där inslag från mer nutida sound och stilar förekommer. Leroy Jones är det perfekta svaret för den som söker musik med jordnära koppling till Louis Armstrong blandat med en musik som mer passar en modernare smak.

Tillsammans med Leroy Jones framträder hans finska hustru, trombonisten Katja Toivola. Katja är ingen dununge i sammanhanget. Hon behärskar det ganska svårspelade instrumentet trombon på ett helt professionellt sätt, dessutom med traditionen från New Orleans i botten. Katjas medverkan är också förklaringen till att den hemkäre Leroy Jones då och då turnerar och framträder i exempelvis vårt grannland Finland.

Som sagt, en unik möjlighet att höra den förmodligen finaste trumpetaren som New Orleans kan erbjuda i dag, där tradition och förnyelse går hand i hand. Leroy Jones och Katja Toivola backas upp av en rytmtrio från Finland som har garanterad förmåga att skapa ett svängigt underlag till solisterna.

För mer information kontakta Bertil Ekman, Viking Line, bertil.ekman@vikingline.se, 08-452 41 09 eller 070-399 78 05.
Läs om jazzpaketet på www.vikingline.se/cinderella