Lilla Hotellbaren 15/3: Seval

Seval

Fred Lonberg-Holm – cello
Sofia Jernberg – röst
David Stackenäs – akustisk gitarr
Emil Strandberg – trumpet
Partic Thorman – bas

Amerikanske cellisten Fred Lonberg-Holm har etablerat sig som en av världens främsta cellister inom samtida improvisationsmusik. I hans hemstad Chicago, som länge har haft en stark tradition av avant-garde, är Lonberg-Holm nu en av de viktigaste artisterna vid sidan av namn som Ken Vandermark och friform-legenden Peter Brötzman.

Med sitt gränslösa förhållande till sitt instrument där förutfattade normer om hur en cello skall användas är som bortblåsta har Lonberg-Holm skaffat sig ett unikt personligt uttryckssätt. Något som gör hans musik svårplacerad genremässigt. Här ligger också hans storhet. Det är sällan man stöter på musiker som inte kan liknas vid någon annan.

I sin kreativa process använder sig Lonberg-Holm mycket av textskrivande. Något han ofta gör även med instrumentala kompositioner för att lättare tolka musiken. Detta blev startskottet för Lonberg-Holm’s senaste projekt Seval där han arbetar med gräddan av svenska avantgardister.

Sångerskan Sofia Jernberg, känd från Paavo, har ett förhållningssätt till sin röst som passar Lonberg-Holms uttryck perfekt. Det hela resulterar i ett högst originellt projekt som svävar mellan vackra visor till ren friform och allt där emellan.

Sevals debutalbum ”I Know You” har fått mycket fin kritik och är ett givet köp men det är framför allt live som Seval skall upplevas. Missa inte kvällens konsert som är starten på gruppens releaseturné.

mer info:

http://lnk.ms/LL5fn

Lilla Hotellbaren
Folkungag. 47
Stockholm
www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

www.youtube.com/jazzlillahotellbaren

DJ från 19, live 20:30
fri entré

kontakt:
Thomas Wingren
0708754782