Lilla Hotellbaren 5/4: Martin Sjöstedt Whereabouts

Martin Sjöstedt – piano
Karl-Martin Almqvist – tenorsax
Axel Schlosser – trumpet
Daniel Frank – basSebastian Ågren – trummor
Martin Sjöstedt är kanske mest känd som bassist för jazzpubliken. Som sådan har han varit verksam internationellt med artister som Joe Lovano, Joey Calderazzo, Peter Erskine, Bobo Stenson och Viktoria Tolstoy för att nämna några. När han nu har spelat in sin tredje skiva i eget namn finner vi Sjöstedt vid pianot. Att denna eminenta bassist också är en mycket bra pianist vet de flesta i den innersta kretsen men nu visar han upp sina färdigheter för den stora publiken med skivan Whereabouts.

Det som imponerar mest är dock inte pianospelet eller någon av de andra musikernas ypperliga prestationer utan kompositionerna. Sjöstedt har onekligen fått till det på låtskrivarsidan. Det rör sig om komplex musik med intressanta rytmiska arrangemang och harmoniska utsvävningar men samtidigt är det ett genomgående starkt melodiskt inslag som gör musiken lätt att ta till sig. Kompositioner som Bueno eller Naidoo kommer sitta kvar i minnet långt efter konsertens slut.

Sjöstedts kvintett är en europeisk sammanslagning med tyske Axel Schlosser på trumpet, Karl-Martin Almqvist på tenorsax, danske Daniel Frank på bas och bakom trummorna har vi ikväll vikarierande Sebastian Ågren som sitter in istället för Johan Löfcrantz Ramsay. 

www.martinsjostedt.com

Lilla Hotellbaren
Folkungag. 47
Stockholm
www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

www.youtube.com/jazzlillahotellbaren

DJ från 19, live 20:30
fri entré