Lina-Sigge Duo på Vetlanda Muséum 4 februari

 Lina Hultgren – piano

Lars-Erik ”Sigge” Olofsgård  – tenorsax, basklarinett och kontrabas

 

Lina Hultgren och Lars-Erik ”Sigge” Olofsgård har sin musikaliska bakgrund i såväl den klassiska musiken som i jazzen. Duon gör egna kompositioner som ger upplevelser av nya dimensioner, förnimmelser av platser man aldrig besökt och kanske en förväntansfull nyfikenhet. Ett filmiskt berättande kan förenklat vara ett sätt att beskriva deras musik. Glädjen i att komponera är deras ledord.  – Det är roligt att skriva musik tillsammans. Det är som att måla och skapa ny konst, nya bilder med musik, menar Lina. Lina kommer från Vetlanda, Kvillsfors. Hon är utbildad afropianist på musikhögskolan Artisten i Göteborg. I Lina-Sigge Duo spelar hon piano, cello samt voice.

 

Lina Hultgren och Lars-Erik "Sigge" Olofsson
Sigge har sina rötter i Mariannelund. Han har lång erfarenhet som musiker och hans huvudinstrument är saxofon och klarinett. I Lina-Sigge Duo spelar han saxofon, kontrabas, klarinett och bas-klarinett. 

 

Lina och Sigge undervisar båda i sina respektive instrument på musikskolan i Hultsfred där de också funnit varandras kreativitet. Tillsammans har de sedan 2012 gjort cirka 25 konserter runt om i  landet med eget material som har starka influenser av till exempel Debussy, Ludovico Einaudi, Esbjörn Svensson Trio , Joakim Milder och Jan Garbarek.

 

Vetlanda museum 4 februari, kl 19.00, läs mer på www.destinationvetlanda.se