Linnea vill ha din röst!

Hon är bland annat vokalist i Prylf, där hon med inlevelse och kraftfullt utspel ger våra mesta jazzstandards nya tolkningar som ingen kan gå oberörd från. Hon är kanske inte den artist man i första hand tänker på som tävlande i TV4:s talangtävling Idol.

Men nu har Linnéa Henriksson passerat slutaudition och är en av 24 i kvalgruppen.

 

När inbjudningarna att delta i årets upplaga av Idol gick ut uppmanades speciellt de som normalt inte skulle söka att göra det ändå. Linneas mamma nappade på det. Hon tipsade TV4 om Linnéa, som kom till audition i Malmö. Juryn var svårflörtad till en början, men lät sig övertygas om Linnéas kvalitéer och släppte henne vidare till slutaudition i Globen.

– Det var jätteläskigt, säger Linnéa. Man hade sådär en minut på sig att lämna ett intryck på juryn, och det är inte så jag är van att jobba.

I Globen blev det sång både a capella och med band. A capella är inte riktigt Linnéas grej, men hennes tolkning av jazzballaden You don’t know what love is tilltalade tydligen ändå juryn.

– När jag sedan sjöng med bandet så kände jag att jag fick vara mej själv. Det är så jag vill funka, som en i bandet, inte som artisten som står några meter framför resten av gruppen.

Linnéa fick några låtar att välja på och fastnade för Robyns Don’t stop the music.

– Det var en låt där allt flöt och det kändes helt rätt.

Juryn tyckte också att det kändes rätt, och därmed var Linnéa en av de 24 som nu är i kval.

Sista kvalomgången är på torsdag, och efter det återstår elva deltagare. Linnéa har gjort sitt musikval, en låt av Anthony & The Johnsons.

– Hur det än går så är Idol en erfarenhet som ingen kan ta ifrån mig, konstaterar hon. Jag tror på den musik jag gör, och detta är ett steg på min väg.

Efter den laddade tiden med Idol ser Linnéa fram mot nästa års Pulsslagsturné med Prylf, bandet som inte liknar något annat och vars debut-cd fick en lysande recension i OJ.

Linnéa Henriksson tror på det hon gör, vet vad hon vill och bangar inte för utmaningar. Idol eller ej, hon kommer dit hon vill på något sätt. En telefonröst från OJ-läsarna på torsdag är en bra hjälp på vägen.