Louise Nordgren ny verksamhetsledare på Svensk Jazz

Louise Nordgren är Svensk Jazz nya verksamhetsledare. Hon tar över efter Karin Inde.

JAZZ fick sig en pratstund med Nordgren.

Grattis till din nya tjänst!
– Tack! Det känns otroligt fint att fått uppdraget och det är med glädje jag återvänder till förbundet.
Vad har du för förväntningar på ditt nya uppdrag och vilken kommer din primära roll vara?
– När jag tillträder tjänsten i augusti handlar förstås mycket om att sätta sig in i det dagliga arbetet med förbundet. Det ska bli spännande att ta sig an de frågor som styrelsen och kansliet har arbetat med för att se vad hur vi tillsammans kan arbeta för att stärka förutsättningarna för aktörer inom fältet.
Berätta kort om vem du är. Du har tidigare jobbat med kulturpolitiska uppdrag vet jag?
– De senaste åren har jag arbetat vid Kulturrådet och Musikverket, två myndigheter under Kulturdepartementet som är med och förverkligar den nationella kulturpolitiken. Men sedan har jag ett förflutet inom musiklivet genom olika yrkesroller och ideella engagemang med tyngdpunkt inom jazzfältet. Att återvända till Svensk Jazz och att lära känna förbundet och medlemmarna inifrån på nytt känns oerhört fint.
Du kommer in som nya verksamhetsledare under den pågående coronapandemin där arrangörer och klubbar har tvingats ställa in sin verksamhet på obestämd tid. Hur kommer ni arbeta just nu för att underlätta för verksamma inom jazzfältet?
– Jag vet att förbundet gör allt som går för att underlätta under den här svåra tiden. Eftersom läget utvecklas konstant är det svårt att förutspå hur förutsättningarna ser ut när jag tillträder efter sommaren, men vi får förstås vara beredda på att fortsatt arbeta med insatser som möjliggör för jazz och människor att mötas utifrån hur situationen utvecklas. Jag ser fram emot en nystart när scenerna kan öppna upp för konserter och festivaler över hela landet!
Stort lycka till till ditt nya uppdrag!
– Återigen, tack! Vi ses efter sommaren!

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.