Lyssna på ett spår från Beches Indian Brews kommande platta

”Genom hela sin musikaliska karriär har [Stockholmsbon Bengt ’Beche’] Berger inkluderat musikaliska intryck och spridit ut sig över världen. Och med sin starka uppsättning av Beches Indian Brew har han antagligen nått sina drömmars mål: först en turné i Indien och sedan en i Sverige med avslutning just i Umeå. Här samlar han svenska vänner med vänner från Norge, Indien och Ghana i en brygd där individuella skickligheter inte står i vägen för ett kollektivt tänkande och mestadels organiskt utförande.
De spelar en konsert som är lika hypnotisk, glädjefylld och musikalisk som världslig och inkluderande. Afrikanska rytmer löper sömlöst in i indiska ragor, rockiga grooves, experimentell rock, upprepande minimalism och amerikansk jazz. Allt framfört med en rent barnslig lekfullhet där ljud kan och ska vara fula som snygga, väna som sträva. Det är inbjudande – men inte utan motstånd.”

Så skrev Magnus Nygren i OrkesterJournalen #6/2016 efter det att han sett Beches Indian Brew uppträda på Umeå Jazzfestival (26-30 oktober).

Den 24 augusti släpps Beches Indian Brew (Country & Eastern), en fullängdare som spelades in under Sverigeturnén som Nygren nämner ovan. Om du då bevistade någon av Beches Indian Brews konserter kommer du alltså snart att kunna återuppleva magin de bjöd på. Och om du då av någon anledning missade deras spelningar kommer du alltså snart att kunna uppleva magin de bjöd på.

Alla vinner!

Här nedan serverar vi ett smakprov från Beches Indian Brew i form av låten Kakraba High Five. Klicka på den pyttelilla play-knappen för att ta del av det!

Beches Indian Brev består av Akkarai Sisters, K. U. Jayachandra Rao, B. Shree Sundarkumar, Doe Kushiator, Livet Nord, Lise-Lotte Norelius, Jonas Knutsson, Thomas Gustafsson, Sir Thomas Jäderlund, Max Schultz, Göran Klinghagen, Stefan Bellnäs och Bengt Berger.

För mer information om Beches Indian Brew se här. För mer information om Beches Indian Brew, se här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.