Lyssna på ett spår från Elsas Eget Omdömes kommande platta

Foto: Emmy Rotsman

I höstas intervjuades kontrabasisten Elsa Bergman av Impra. Som svar på uppmaningen ”Berätta mer om [ditt band Elsas Eget Omdöme]” förklarade hon då att:

”Det är ett galet band på något vis och jag älskar ju sådant som är galet. Jag gillar skarven mellan bära och brista. Det är viktigt att inte safe:a jämt utan göra något man tror på och skita i vad folk tycker.

På vår första konsert kom det jättemycket folk och det kändes som att många blev förvånade. De hade nog förväntat sig någonting mer svårt och experimentellt, sådant jag vanligtvis gör och också älskar. Men här var det tralliga melodier och halvsvängiga grooves, väldigt ocoolt, haha! Jag gillar att inte göra folk nöjda, men gärna glada och jag har märkt att Elsas Eget Omdöme är en riktig glädjespridare.”

Så sant – förstås – som det är sagt. Elsas Eget Omdöme – Elsa Bergman (kontrabas, kompositioner, text), Siri Blackman (vokal), Oskar Carls (saxofon), Mats Äleklint (trombon) och Lalo Cissokho (trummor) – är ett sjukt svängigt och otroligt självsäkert band. Efter en av deras spelningar övervägde OrkesterJournalens webbredaktör att gå hem (en sträcka på drygt 10 kilometer) eftersom han hade så mycket energi i kroppen.

Den 17 mars släpper Elsas Eget Omdöme debutskivan Om inte nu, närdå? på Bergman Inspelningar. Här nedan kan du förhandslyssna på öppningsspåret från den.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/308808498?secret_token=s-5cgak” params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Lysande, eller hur?! Missa inte Elsas Eget Omdöme när de spelar/releasefestar för Om inte nu, närdå?Disorder Fest #1 (Fylkingen, Stockholm) den 17 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.