Lyssna på ett spår från Here’s To Us kommande debutplatta

Here’s To Us består av fyra otroligt välrenommerade musiker – basisten Josef Kallerdahl, saxofonisten Lisen Rylander Löve, trumpetaren Susana Santos Silva och basklarinettisten Nils Berg.

Here’s To Us kommande debutalbum, som bär den Vilhelm Moberg-inspirerade titeln Animals, Wild And Tame, har beskrivits som en ”lek med tanken på en parlör för en ny kontinent av ljud”, en ”tiger med salamanderfötter” och en ”fantasi”.

Med andra ord är Here’s To Us ett helt fantastiskt band och Animals, Wild And Tame en av årets bästa skivor … på pappret. Frågan är dock: är Here’s To Us även ett bevis på ju fler kockar, desto sämre soppa-syndromet? Kan verkligen all denna talang och alla dessa spännande idéer resultera i stor konst? Föreligger det inte viss risk för kreativ överhettning när Kallerdahl, Rylander Löve, Santos Silva och Berg befinner sig i samma skapande rum?

Well, OrkesterJournalens webbredaktör har hört Animals, Wild And Tame och han låter i alla fall hälsa att ”Here’s To Us är fullkomligt briljanta! Hur kan du tvivla på det? Är du helt från vettet, människa?!”.

Nåväl. Här nedan presenterar vi ett smakprov från Animals, Wild And Tame i form av låten Själsförmögenheterna. Vad tycker du om det?

Lysande, eller hur? Lite Steve Reich-igt på något sätt, men samtidigt väldigt eget.

Animals, Wild And Tame släpps på HOOB Records den 26 oktober. För att fira detta spelar Here’s To Us live på Victoriateatern i Malmö den 30 oktober och på Brötz i Göteborg den 31 okt.

Mer information om Here’s To Us hittar du på facebook.com/herestousquartet/.

Missa inte heller Here’s To Us debutsingel Tiden/Metaller och stenar. Lyssna på den på Spotify …

… och/eller på Apple Music.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.