Lyssna på ett spår från Isabell Gustafsson-Nys kommande album

Foto: Maria Leck

Rotsystem, pianisten/kompositören/lyrikern Isabell Gustafsson-Nys andra fullängdare, tar liksom aldrig slut.
Den dröjer sig kvar i ens tankar och i ens hjärta långt efter att den tystnat. Frijazz-visa-kammarmusik-popen på den och idéerna bakom den får en att växa som människa.
Så bli inte förvånad när du om några månader kommer på dig själv med att nynna på undersköna/sköra melodier och djupt filosofera kring ”platser och hemman”. Det beror ”bara” på att du lyssnat på Rotsystem.

Dessutom är Rotsystem – som (den briljanta) folkmusikern Sara Parkman konstaterade i podden ”Kul att du håller på” – ett helhetskonstverk. Konstnären Johanna Hästös visuella bidrag till den är exempelvis mycket viktiga. Och på dess konvolut är sex poetiska texter signerade Gustafsson-Ny tryckta.

Via SoundCloud-spelaren nedan kan du ta del av ett smakprov från Rotsystem i form av låten Hopp. Något säger oss att det kommer att få dig att förhandsbeställa Rotsystem från Bengans.

Rotsystem släpps av PACAYA Records den 22 april. Förutom Gustafsson-Ny hör du Lisa Grotherus (klarinetter), Emil Skogh (kontrabas), Emma Augustsson (röst, cello), Marta Forsberg (fiol), Simon Andersson (trummor), Pelle Westlin (saxofon) och Alex Zethson (synth, piano) på den.

Gustafsson-Ny är för övrigt även med i Linnéa Talps lysande dronepopband DEEREST. Kolla för all del in deras nya album Cochlea, som såg dagens ljus i början av mars. Klicka här för att lyssna på det på Spotify!

För mer information om Isabell Gustafsson-Ny, se isabellgustafssonny.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.