Lyssna på ett spår från Lasse Lindgren Big Constellations kommande dubbel-cd

”Bland svenska jazztrumpetare utmärker sig Lars Lindgren för en särskild stil. Han spelar i ett register beläget i instrumentets allra högsta läge. Egentligen högre än de tonregister som omnämns i de vanligaste läroböckerna.
Tonerna däruppe anslår han med en personlig kraft som är få förunnat att plagiera. Det betyder att hans spelsätt och tonomfång är mer än ovanligt. Men förutom höjdregistret har han en angenäm ton och en finstilt melodik i de vanliga lägena. Något han presterar con brio.
Dessutom är han närvarande i sitt nuläge, pådrivande som bandledare och ytterst medveten om sina medmusikanters solistiska färdigheter. Han coachar dem empatiskt och mycket sympatiskt som om de vore medverkande i ett idrottsligt sammanhang.”
Så skrev Leif Wigh efter det att han sett Lasse Lindgren och SOS Big Band uppträda på Stacken/Nalen i Stockholm fredagen den 11 april 2014.
Och det gjorde han förstås rätt i.

2008 släppte Lasse Lindgren Big Constellation plattan Plays In The Spirit Of Maynard Ferguson på Imogena. Som dess titel avslöjar innehöll den tolkningar av verk ursprungligen inspelade av den kanadensiske trumpetaren Maynard Ferguson (1928-2006).
När Lindgren sedan fick reda på att hans vän och manager Ernie Garside var i besittning av ett gäng outgivna Ferguson-arrangemang började han att utifrån dem planera en uppföljare till Plays In The Spirit Of Maynard Ferguson. Fredagen den 25 maj ser denna uppföljare dagens ljus och den är döpt till Spirits 2 – The Unrecorded Fox … och den är en dubbel-cd! ”Mitt mål är att spela musiken på mitt eget sätt”, säger Lindgren. ”Jag försöker inte vara Maynard Ferguson eller kopiera honom, det vore omöjligt och ointressant. Jag försöker bara vara mig själv och, tillsammans med mina underbara medmusiker, hjälpa till att hålla [Fergusons] musik levande, som den förtjänar.”

Här nedan kan du lyssna på ett smakprov från Spirits 2 – The Unrecorded Fox i form av låten El Vendre. Spirits 2 – The Unrecorded Fox är släppt! Lyssna på den på Spotify!

Spirits 2 – The Unrecorded Fox ges ut av Nilento Records.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.