Lyssna på ett spår från Malin Wättring 4 & Bohuslän Big Bands kommande platta

På pappret är kombinationen Malin Wättring 4 och Bohuslän Big Band en solklar vinnare.
Malin Wättring 4 – Malin Wättring (saxofon), Naoko Sakata (piano), Donovan von Martens (bas) och Anna Lund (trummor) – är en av de mest fascinerande, tankeväckande och besjälade jazzkvartetterna som vi har i det här landet. Bohuslän Big Band är ett av de mest hyllade, öppensinnade och gränsöverskridande storbanden som vi har i det här landet.
Så cd:n Harvest – resultatet av att Bohuslän Big Band för två år sedan bad Malin Wättring att skriva ett verk för dem – måste ju bara vara fantastisk, eller hur?
Nja, egentligen inte. Musikhistorien är som bekant full av misslyckade samarbeten och platta pannkakor. Men Harvest inte bara infriar alla ens högt ställda förväntningar – den överträffar dem.

Här nedan bjuder vi på ett smakprov från Harvest i form av dess titelspår. Sopransaxofonsolisten? Lisen Rylander Löve. Harvest är släppt nu! Lyssna på den på Spotify!

Harvest släpps den 16 februari av Havtorn. För mer information om Malin Wättring, se malinwattring.com. För mer information om Bohuslän Big Band, se bohuslanbigband.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.