Lyssna på ett spår från Malin Wättring 4:s kommande album

Torsdagen den 14 september och fredagen den 15 september 2017 gav Malin Wättring 4 – Malin Wättring (saxofon), Naoko Sakata (piano), Donovan von Martens (bas), Anna Lund (trummor) – två konserter i NDR:s Rolf-Liebermann-Studio i Hamburg.
Att gräma sig över missade spelningar tjänar väldigt, väldigt, väldigt lite till. Man kan ju liksom inte se alla band över allt, hela tiden. Ibland så sätter ens ekonomi, geografiska hemvist, hälsa och/eller schema käppar i hjulet för ens konsertupplevelser – så är det bara.
Men ändå! Vad jag inte skulle gett för att få vara på plats i Rolf-Liebermann-Studio när Malin Wättring 4 uppträdde där! Ty vad jag förstått är Rolf-Liebermann-Studio en väldigt vacker lokal med utsökt akustik, högteknologisk teknik och, inte minst, bequeme Bestuhlung. Ett perfekt ställe att uppleva Malin Wättring 4:s undersköna, innerliga, laddade och färgstarka jazz på, med andra ord.

Som tur är spelades dock ovanstående konserter in. Och som än mer tur är ges ett urval av dessa inspelningar ut på skiva den 8 mars av Havtorn Records. Hurra!
Live in Hamburg är nämnda skiva konsekvent nog döpt till och här nedan kan du ta del av ett smakprov från den i form av låten Allegra. Live in Hamburg är ute nu! Lyssna på den på Spotify!

Sjukt bra. Att göteborgaren Wättring är en briljant kompositör har vi kunnat höra på albumen Glöd (Havtorn, 2015) och Harvest (Havtorn, 2018) och Live in Hamburg tycks av allt att döma infria varenda högt ställd förväntning man kan ha. Så ignorera allt jag skrev ovan om att man ibland måste missa konserter – i mars kommer Malin Wättring 4 att ge sig ut på en Sverigeturné och det är obligatorisk närvaro på den. Datum och platser:

7/3, Nefertiti, Göteborg
14/3, Boogaloo, Norrköping
16/3, Hallsbergs jazzklubb
17/3, Inkonst/Jazz i Malmö, Malmö
20/3, Fasching, Stockholm
26/3, Halmstads Jazzklubb

För mer information om Malin Wättring 4, se malinwattring.com och/eller instagram.com/malinwattring4/.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.