Lyssna på ett spår från Mambo Noir Trios kommande debut-lp

Den svenska exotica/latin jazz-konstellationen Mambo Noir Trios självbetitlade debut-lp är inte bara en av årets bästa fullängdare … den är också en av årets bästa filmer. Närhelst OrkesterJournalens förhandslyssningsredaktion tar del av den – vilket händer nästan alarmerande ofta – spelas till exempel ett storslaget romantiskt drama upp i deras skallar. Att här återge dess handling låter sig inte göras (det finns trots allt gränser för hur långa orkesterjournalen.com-inlägg kan vara), men det utspelar sig i alla fall företrädesvis på kontinentala nattklubbar belägna i Dalarna och på Kuba.

Så poppa en skål popcorn och häll upp lite läsk i en pappmugg, för nu drar vi undan ridån till en förhandslyssning av Noir – öppningsspåret på Mambo Noir Trio.

Vilda applåder! Vilken låt! En del Martin Denny, en del Jan Johansson, tio delar egna tankar.

Mambo Noir Trio utgörs av tre extremt välrenommerade musiker – pianisten Matti Bye, basisten Vilhelm Bromander och trummisen Dennis Egberth. Sätt en röd ring runt fredagen den 13 september, för då släpps Mambo Noir Trio på det nya (väldigt spännande) skivbolaget OONA.

Releasefesten för Mambo Noir Trio går av stapeln på Rönnells Antikvariat i Stockholm den 13 september (logiskt nog). Läs mer om det evenemanget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.