Lyssna på ett spår från Martina Almgrens kommande platta

Poet, frihetskämpe, humanist, filosof, kompositör, författare, den förste icke-europén som belönades med Nobelpriset i litteratur, anti-nationalist, dramatiker …
Ja, indisk-bengalen Rabindranath Tagore (1861-1941) var många saker.
Så att den Göteborgsbaserade trumslagaren och kompositören Martina Almgren valt att utgå från Tagores lyrik på sin nya skiva This Song of Mine känns fullkomligt logiskt. ”[Tagores ord] fick leda och forma melodin, vid första genomläsningen sjöng jag texten direkt istället för att läsa den högt”, berättar Almgren i pressmeddelandet som följer med This Song of Mine. ”Detta blev en stomme att jobba vidare utifrån (…) Med grund i jazz och improvisation andas musiken [på This Song of Mine] svensk visa, world music och elisabetanska madrigaler.”
Kreativa själar förstår varandra, liksom.

This Song of Mine medverkar Ahmad al Khatib (oud), Karin Burman (sång) och Owe Almgren (akustisk basgitarr). Här nedan kan du ta del av ett smakprov från den i form av låten I Dreamt. This Song of Mine är ute nu. Lyssna på den på Spotify.

This Song of Mine släpps av Oh Yeah Records den 7 september. Releasefesten för den hålls på Nefertiti i Göteborg den 12 september. Missa inte!

För mer information om Martina Almgren, se martinaalmgren.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.