Lyssna på ett spår från Mattias Risbergs kommande solo-cd

Stamps – pianisten Mattias Risbergs nya solo-cd – är resultatet av sex veckors spontana, improviserade inspelningar. ”Under den arbetsprocessen påmindes Risberg om sin barndom”, står att läsa i pressreleasen till Stamps. ”Hur han ’skapade’ inre rum med hjälp av musik, böcker, tavlor, natur. Och med hjälp av sin lilla frimärkssamling.”

Stamps – pianisten Mattias Risbergs nya solo-cd – är influerad av en mängd olika band och artister. John Coltrane, Eric Dolphy, Bill Evans, Jan Johansson, Paul Bley, Johann Sebastian Bach, Carlo Gesualdo, Igor Stravinskij, Olivier Messiaen, John Lennon, Frank Zappa, (tidiga) Genesis, Yes … alla har de satt sin prägel på den. Till syvende och sist är dock Stamps ett djupt personligt och oavhängigt verk. När du lyssnar på det hör du helt enkelt Mattias Risberg.

Stamps – pianisten Mattias Risbergs nya solo-cd – släpps av det portugisiska skivbolaget Clean Feed nu på fredag, den 16 mars. Här nedan presenterar vi ett smakprov från den i form av låten Umber. Klicka på den lilla playknappen för att ta del av det!

Den 22 mars spelar Mattias Risberg & Fredrik Ljungkvist på Glenn Miller Café i Stockholm. I samband med detta kommer det att hållas en releasefest för Stamps. Inte missa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.