Lyssna på ett spår från Olimpias Orkans kommande fullängdsdebut

Foto: Angelica Hvass

Göteborgsseptetten Olimpias Orkan – Olimpia Dynarek Olsson (piano, komposition), Matilda Andersson (röst), Adrian Åsling Sellius (altsaxofon, klarinett), Julia Wiklund (tenorsaxofon, klarinett), Rikard Wadman (tenorsaxofon, basklarinett), Johanna Ekholm (kontrabas) och Julia Schabbauer (trummor) – är sannerligen inte ett band i mängden.
Musiken de spelar är till exempel oändligt mångskiftande och väl sammanhållen på en och samma gång. Om man vill genrebestämma den måste man alltså först uppfinna en ny genre. Jazz-pop-impro-rap-visa, kanske? Eller Olimpias Orkan-musik, helt enkelt?
Dessutom är Olimpias Orkan – både i attityd och toner – en slags antonym till adjektivet ”maniererad”. Att gömma sig bakom något – vad det än må vara – ligger inte för dem. Att ärligt och öppet skildra ”samhällets orättvisor, kärleken till systerskapet eller den starka ångesten som kan infinna sig i en människa” gör det däremot.
Stor kärlek.

Fredagen den 15 mars släpper Olimpias Orkan albumet Sefir – deras första – på PACAYA records. Här nedan kan du ta del av ett smakprov från det i form av låten Rädslan, som handlar om ”rasism och att rädsla leder till en splittrad värld” och som gästas av rapparen Vera.K. Sefir är släppt! Lyssna på den på Spotify!

Stor kärlek, som sagt. Värt att nämna är att med Sefir följer en booklet i vilken bildkonstnären Filippa Westerberg tolkat Olimpias Orkans låtkonst. Också värt att nämna är att Olimpias Orkan och Malin Wättring 4 spelar på Nefertiti i Göteborg den 7 mars. Missa inte!

För mer information om Olimpias Orkan, se facebook.com/OlimpiasOrkan/ och/eller instagram.com/olimpiasorkan/.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.