Lyssna på ett spår från Open Trios kommande cd

Att lyssna på Open Trio – Joakim Simonsson (piano), Pär-Ola Landin (bas) och Daniel Olsson (trummor) – är en sysselsättning som ger mångfalt tillbaka.
När helst deras eftertänksamma, kärleksfulla och aningen Paul Bley-minnande toner når ens hörselgångar så växer man helt enkelt lite som människa.

Onsdagen den 20 december släpper Open Trio fullängdaren Heal the World – deras fjärde i ordningen – på Found You Recordings. ”Det finns två trådar på detta album, den ena utgår från det mer poppiga uttrycket; enklare och rakare i sin form, och den andra tråden går igenom de friare improvisationerna”, skriver Simonsson i dess pressrelease. ”Jag har funderat på om det vore bättre att hålla isär detta och kanske göra två separata skivor, men har till slut landat i att den rödaste tråden är melodierna och trions samspel, vårt individuella och kollektiva sound, som knyter ihop det hela på ett bra sätt.”

Här nedan presenterar vi ett smakprov från Heal the World i form av låten Serenity. Heal the World är släppt! Lyssna på den på Spotify.

Visst får Open Trio en att känna sig omhändertagen och utmanad på en och samma gång? Makalös musik.

Du har väl inte missat att Open Trio också släppt två singlar från Heal the World? You Human och To the Moon and Back heter de och du tar del av dem via Spotify.

För mer information om Open Trio och Heal the World, se foundyourecordings.net.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.