Lyssna på ett spår från Sevals kommande lp

I brist på nytagna pressfoton på Seval får ni här en bild på Fragile och katten Lola ... Foto: Johan Jacobsson
I brist på nytagna pressfoton på Seval får ni hålla till godo med en bild på Fragile och katten Lola … Foto: Johan Jacobsson

fyr033lp”En ensemble som med en akustisk besättning låter lyssnaren nyfiket närma sig utövarna. Ett befriande avskalat låtmaterial tas om hand av lyhörda individualister som lyfter det till fri-improvisatoriska höjder, för att sedan lämnas tillbaka med varsam hand.”

Så lät det när kvintetten Seval – det vill säga Fred Lonberg-Holm (cello, komposition), Sofia Jernberg (sång), Emil Strandberg (trumpet), David Stackenäs (gitarr) och Patric Thorman (bas) – vann Jazzkatten i kategorin Årets Grupp år 2012.

Då var Seval aktuella med 2 (482 Music), deras andra fullängdare. Den 17 november kommer Fragile, uppföljaren till detta mästerliga alster, att se dagens ljus. Här nedan kan du ta del av ett smakprov från den i form av låten How Can We:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/291763247?secret_token=s-Ir1ey” params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

”Även om [Sofia Jernberg] är en sångerska med ständigt fascinerande utspel så är det sällan som hennes stämma klingat så ljuvligt, mjukt och sensuellt som här (…) Emil Strandbergs spel är till fullo övertygande (…) David Stackenäs gitarrspel … klingar rikt (…) Patrik Thormans basspel löper väl in i ensemblespelet (…) Fred Lonberg-Holms cellospel är i vissa partier närmast förödande vackert.”

Så skrev Leif Wigh när han i OrkesterJournalen #3/2011 recenserade Sevals debutalbum I Know You. Och dessa åsikter går även att applicera på Fragile. Vilken skiva det är! Ni är varmt välkomna tillbaka, Seval!

Found You Recordings står bakom släppet av Fragile. Deras hemsida hittar du här: foundyourecordings.net.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.