Lyssna på ett spår från Tomas Sjödell Quintets kommande fullängdsdebut

”You never get a second chance to make a first impression” är ett citat som tillskrivits både Oscar Wilde och skådespelaren Will Rogers. Men för många är det nog mest förknippat med reklamfilmer för mjällschampot Head & Shoulders.
Här på OrkesterJournalens förhandslyssningsredaktion är vi inte helt hundraprocentigt nere med det citatet – särskilt inte när det används som ”ångestmarknadsföring” av skönhetsindustrin. Detta sagt så går det inte att komma ifrån att det bär på korn av sanning.
Ta debutskivor, till exempel. De är hur band och artister presenterar sig för den stora omvärlden (publik, bokare, recensenter) och de kommer aldrig igen. Så att kalla dem för viktiga är något av en underdrift.

Fredagen den 1 november släpper den unga, Stockholmsbaserade kvintetten Tomas Sjödell Quintet det Melissa Aldana-, Ben Van Gelder- och Thelonious Monk-inspirerade digialbumet When The Sky Turns Grey … och det är deras förstlingsverk. Och via SoundCloud-spelaren här nedan kan ni ta del av ett smakprov från det i form av låten When The Sky Turns Grey. För många av er kommer detta att bli ert första möte med Tomas Sjödell Quintet. Är ni beredda? Då kör vi! Ett, två tre, fyra …

Ett mycket imponerande ”first impression”, eller hur? Visst vill man höra mer? Det skulle inte förvåna oss om Tomas Sjödell Quintet har en lång och framgångsrik karriär framför sig.

Tomas Sjödell Quintet består av Tomas Sjödell (kontrabas, komposition), Hannes N. Bennich (saxofon), Erik Tengholm (trumpet), Björn Eriksson (piano) och Jonathan Leidecker (trummor). Vill ni se dem live – och de vill ni! – ska ni bege er till Unity i Göteborg den 12 oktober och till Teaterstudio Lederman i Stockholm den 5 november. Väl mött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.