Lyssna på ett spår från Torbjörn Zetterberg & Den Stora Frågans kommande live-cd

Foto: Peter Gannushkin

Onsdagen den 22 mars 2017 spelade Torbjörn Zetterberg & Den Stora Frågan – Torbjörn Zetterberg (kontrabas), Susana Santos Silva (trumpet, irländsk vissla), Mats Äleklint (trombon, munspel), Jonas Kullhammar (tenorsax, flöjt), Alberto Pinton (barytonsax, klarinett, flöjt) och Jon Fält (trummor) – på Fasching i Stockholm.
Var du där? Eller önskar du att du hade varit där?
Vilket som blev du säkert överlycklig när du nåddes av nyheten att det Chicagobaserade skivbolaget Corbett vs. Dempsey snart kommer släppa delar av det giget på en cd titulerad Live.
Torbjörn Zetterberg & Den Stora Frågan är ju ett av Sveriges mest spännande, fascinerande och besjälade band. De två albumen som de hittills släppt – Och den stora frågan (Moserobie, 2014) och Om liv & död (Moserobie, 2015) – bör trona på hedersplats i alla jazzälskares skivhyllor. Så är det bara. Eller som Corbett vs. Dempsey uttrycker det i pressreleasen till Live: ”Zetterberg is a Mingus for our times.”

Här nedan kan du ta del av ett smakprov från Live i form av låten Requiem For A Possible Outcome.

Live ser dagens ljus den 1 juni – börja häng på låset redan nu. Som den skarpögda OrkesterJournalen-läsare som du är har du säkert noterat att den officiellt ges ut under namnet Torbjörn Zetterberg & The Great Question … men om vi fattat saken rätt kan man referera till den både på svenska och på engelska, så att säga.

Omslaget till Live pryds för övrigt av en målning av Chicagosonen Karl Wirsum, som var med i (det aningen kontroversiella) konstnärskollektivet The Hairy Who.

Torbjörn Zetterbergs hemsida hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.