Lyssna på ett spår från Viva Black feat. Gretli & Heidis kommande platta

Vad får man om man kombinerar kontrabas, violin och trummor med glasharpa, skålar, flaskor och sång? Vad får man om man kombinerar jazz, klassisk musik och folkmusik med humor och poesi? Vad får man om man kombinerar en av Sveriges mest gränsöverskridande trios med en av ”Tyrolens” mest fascinerande duos?
Eller, med andra ord, vad får man om man kombinerar Viva Black (Filip Augustson b, Eva Lindal violin, Christopher Cantillo dr) med Gretli & Heidi (Catharina Backman glasharpa m.m., Carin Blom glasharpa m.m.)?
Jo, man får den näst intill magiska skivan Mal Sirine!

”Redan första gången jag hörde de fantastiska systrarna Gretli och Heidi spela på sina glas väcktes idén om att försöka få till stånd ett samarbete mellan min trio Viva Black och Gretli & Heidi”, berättar Filip Augustson i pressreleasen till Mal Sirine. ”Hösten 2015 tog samarbetet fart då Catharina Backman, Carin Blom, Peter Danemo och jag skrev musik för gruppen som uruppfördes i Reaktorhallen R1 i Stockholm. Jag är väldigt glad att musiken nu släpps på skivan ’Mal Sirine’.”

Det är vi också. Här nedan presenterar vi därför ett smakprov från Mal Sirine i form av låten Drew’s Brew (som för övrigt avslutar Mal Sirine och som är inspirerad av basisten Drew Gress).

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/325010033?secret_token=s-ao8J9″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Mal Sirine släpps den 27 september på Kopasetic Productions/Plugged. Den 3 oktober gör Viva Black och Gretli och Heidi en gemensam konsert på Fasching i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.