Lyssna på ett spår från Westlin Tontins kommande debutskiva

Är du bekant med uttrycket ”tjejlyssna”?
Det slog igenom i början av 2010-talet och betyder ungefär, för att citera Språktidningen, ”lyssna på en låt om och om igen under en längre tid”.
Om det är ett vettigt uttryck tål att diskuteras (underbygger det inte könsroller?). Men en sak är i alla fall säker – det fångar exakt på pricken vad orkesterjournalen.com:s webbredaktör Johan gjort med Westlin Tontins frijazz/schlager/barock-dänga Alla konditorier i Sverige. Ända sedan Johan fick Alla konditorier i Sverige skickad till sig har han alltså, för att uttrycka det milt, spelat den nonstop. Vi snackar en mp3:a med nedslitna bits.

Och nu är det din tur att (förhoppningsvis) falla pladask för Alla konditorier i Sverige. Här nedan kan du, som en av de första i världen, ta del av den. Varsågod!

Den i Stockholm och Göteborg baserade kvartetten Westlin Tontin består av Pelle Westlin (sax), Gustav Davidsson (trombon), Boel Mogensen (kontrabas) och Anton Jonsson (trummor). Alla konditorier i Sverige (som för övrigt även är en ”hyllning till alla konditorier som kämpar ute i landet”) återfinns på Westlin Tontins debut-lp Westlin Tontin, som släpps på Grodor & Fåglar den 24 oktober.

I samband med utgivningen av Westlin Tontin kommer Westlin Tontin göra några konserter. Datum och platser:
24/10, Omnikvariatet, Uppsala
25/10, Jazz på Hellsten, Stockholm
26/10, Glenn Miller Café, Stockholm
Väl mött!

En reaktion på ”Lyssna på ett spår från Westlin Tontins kommande debutskiva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.