Lyssna på ett utdrag från Alex Zethsons kommande dubbel-cd

Foto: Michell Göransson
Foto: Michell Göransson

Pianisten Alex Zethson har bland (mycket) annat musicerat med Martin Küchen i Angles (8 och 9), med Goran Kajfeš i Tropiques och med Niklas Barnö i Je Suis!.

Nu har Zethson dock gett sig ut på solokvist. Den 30 november släpper han dubbel-cd:n Pole of Inaccessibility på sitt eget bolag Thanatosis Produktion.

poleof”[C]entralt för mitt arbete inom det så kallade solo-formatet är ett musicerande som bejakar ickemänskliga agensers inflytande på hur realtidskompositionen utvecklas”, skriver Zethson i pressreleasen till Pole of Inaccessibility. ”[S]kivan materialiserar ett musicerande som syftar till att tydliggöra hur synbart avgränsade idéer, materior, kroppar, föreställningar, och objekt i själva verket är invecklade i varandra. [D]enna inveckladhet innebär att musicerande – spelande, tänkande, lyssnande – alltid är politiska och etiska händelser, där allt och alla inblandade både påverkas och påverkar.”

Hur låter då detta? Otroligt, otroligt spännande! Är det impro, jazz och/eller ambient? Äsch, etiketter gör sig bäst i mataffären! Lyssna bara på utdraget från Pole of Inaccessibility som du finner här nedan så förstår du hur Zethson och vi menar:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/289458523″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Den 13 december kommer Zethson att fira släppet av Pole of Inaccessibility med en konsert på Rökridån i Stockholm. Var där om du kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.