Lyssna på ett utdrag från Nils Berg Cinemascopes kommande lp

Foto: Miki Anagrius

We Seem To Be Drifting Apart, Nils Berg Cinemascopes fjärde fullängdare, är verkligen en resa.
Lägg den på din skivtallrik och du hör röster, ljud och melodier från bland annat Marocko, Mozambique, Indien, Zanzibar, USA och Norge.
Lägg den på din skivtallrik och du tar en omvälvande tripp genom ett gränslöst, ändlöst och makalöst musikaliskt universum.
Lägg den på din skivtallrik och få det bekräftat att Nils Berg Cinemascope – det vill säga Nils Berg (träblås, klaviatur, komposition), Josef Kallerdahl (bas) och Christopher Cantillo (trummor, vibrafon) – aldrig står still, hela tiden utvecklas.

We Seem To Be Drifting Apart är även ett slags mixtape – sömlöst och underskönt glider dess stämningar och låtfragment ut och in i varandra. Och här nedan kan du – exklusivt som sjutton! – smakprova på stycket Hjärtats sång, som håller till mellan 04.00–08.01 på We Seem To Be Drifting Aparts A-sida.

(Klicka på den här lilla, lilla playknappen för att lyssna!)

Aaaah. Som balsam för själen. För det sagolika guimbri-spelet på Hjärtats sång står för övrigt Asmaa Hamzaoui – ”Marockos första kvinnliga Guimbri-spelare”.

Om bra precis en vecka – alltså den 3 maj – släpps We Seem To Be Drifting Apart av Hoob Records. För att fira det ställer Nils Berg Cinemascope till med två releasefester: en på Folkteatern, Göteborg den 4 maj och en på Fasching, Stockholm den 22 maj. Var där!

Låna också gärna ett öra till Now or Never, förstasingeln från We Seem To Be Drifting Apart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.