Lyssna på tre spår från Kari Sjöstrands kommande cd

Foto: Leif Johansson

”Kari Sjöstrand har en robust ton och tar sig lätt förbli musikens blindskär. Hennes tonbildning påminner något om den som både Dexter Gordon och Bernt Rosengren en gång bjöd sina åhörare samtidigt som det finns vissa reminiscenser av Roland Keijsers specifika tonkonst. Hon har ett smidigt sätt att skicka ut sina fraser i rummet.”
Så skrev Leif Wigh i OrkesterJournalen #6/2011.
Ord som verkligen fångar ens intresse, eller hur?

Onsdagen den 24 maj är det officiellt släppdatum för Frost Blossom, Kari Sjöstrands senaste album. Inför Frost Blossom reste Sjöstrand upprepade gånger till New Orleans, vilket fått till följd att den innehåller superbt spel signerat de välrenommerade Big Easy-musikerna Matthew D. White (gitarr), Larry Turner (bas) och Adam Everett (trummor).

Men om man förväntar sig att Frost Blossom för den sakens skull ska låta som traditionell New Orleans-jazz bedrar man sig. Nej, Frost Blossom handlar om folkvisebetonad jazz, om ”nordisk mainstream av klass” (för att ännu en gång citera Leif Wighs gamla OJ-text). Lyssna bara på de tre smakproven här nedan! Frost Blossom är släppt! Lyssna på den via Spotify.

Frost Blossom ges ut av Kari Sjöstrands egna bolag Karisma Musik.

En reaktion på ”Lyssna på tre spår från Kari Sjöstrands kommande cd

  1. Härligt att höra ditt absolut egna sound här Kari!
    (Jag ställer ut igen hos Solhjulet 17/6 – 9/7. Ska bli KUL!! Det är tillsammans med mina kompisar i CHAMOTT-gruppen. Varför finns ni inte närmare???)

    KRAM till dig &Henrik
    från
    Pia&Jan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.