Lyssna på två spår från Agnes Darelid Quartets kommande ep

Måndagen den 21 januari spelade KMH Jazztrombon-Ensemble – en ständigt föränderlig konstellation som i år innehåller hela sju trombonister – i Lilla Salen på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.
Den (synnerligen välbesökta) konserten bjöd inte bara på lysande tolkningar av låtar skrivna av Wayne Shorter, Keith Jarrett och Herbie Hancock – den bevisade också med all önskvärd tydlighet att återväxten av svenska jazztrombonister är väldigt god.
Agnes Darelid är en av trombonisterna som ingår i KMH Jazztrombon-Ensemble.

För folk som har öronen vidöppna för jazz som lever och verkar i gränslandet mellan modern
melodisk jazz och abstrakt popmusik är Agnes Darelid förmodligen redan ett välbekant namn. I fjol släppte hon till exempel den digitala singeln Malmø/19/4 (lyssna på den på Spotify) och hon har medverkat på skivor som Susanna Risbergs Vilddjur, Cassius Lamberts Symmetri och Selma Pintons A Lifetime. ‎Men om du ännu inte upptäckt Darelid så har du ett ypperligt tillfälle nu – här nedan kan du nämligen ta del av två spår från Agnes Darelid Quartets kommande och fullkomligt briljanta ep Expectance!

Beats

Song For Sleep

Så, så bra. Ytterligare fakta: Agnes Darelid Quartet består av Darelid (trombon, komposition), Gustav Renberg (gitarr), Alexander Capasso (bas) och Edvin Fridolfsson (trummor). Expectance är influerad av Darelids första år som Stockholmsbo och den släpps digitalt av Jotun Records den 8 februari.

Mer Agnes Darelid blir det i OrkesterJournalen #1/2019, som når prenumeranterna den 19 februari.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.