Lyssna på två spår från Per Texas Johansson/Johan Graden/Konrad Agnas kommande lp

Äntligen!

Någon gång 2014 upptäcker klarinettisten Per Texas Johansson, pianisten Johan Graden och trummisen Konrad Agnas att de delar ”ett gemensamt intresse för [Lennie] Tristanos musikaliska arv”.

Den 1 oktober 2015 berättar Per Texas Johansson för OrkesterJournalens utsände att han håller på att göra en ”Tristano-skiva” ihop med Graden och Agnas.

Den 14 mars 2017 släpps denna ”Tristano-skiva” – som nu fått namnet Bakgrundsmusik och som även innehåller Warne Marsh- och Lee Konitz-kompositioner – på Texas, Graden och Agnas nystartade skivbolag Bakgrundsmusik Records.

Väntan på Bakgrundsmusik har således varit rätt lång. Men har väntan även varit värd det? Om den har! Skoja inte! Lyssna bara på de här två exklusiva smakproven från Bakgrundsmusik:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/303391597″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Bakgrundsmusik ser, som sagt, dagens ljus den 14 mars. Samma dag hålls en releasefest för den på Rönnells Antikvariat i Stockholm. Var där!

För mer information om Bakgrundsmusik och Bakgrundsmusik Records, se facebook.com/bakgrundsmusikrecords.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.