Lyssna på två spår från Terese Lien Evenstad Quartets kommande album

Foto: Emma Ivarsson

Söndagen den 23 februari släppte norsk/svensk/isländska Terese Lien Evenstad Quartet – Terese Lien Evenstad (fiol, komposition), Anna Gréta Sigurðardóttir (piano), Alexander Ivarsson (klarinett, basklarinett), Arvid Jullander (kontrabas) och Peter Danemo (trummor) – den digitala singeln Turbulence. ”[Turbulence] är inspirerad av känslan ’när livet får en käftsmäll'”, berättade Lien Evenstad i samband med det. ”När vardagen vänds upp och ner. En känsla som många kan känna igen sig i, en del av livets resa.”
Med andra ord är Turbulence en typisk Terese Lien Evenstad-låt – den är djupt, djupt personlig samtidigt som den är högst, högst allmängiltig. Att lyssna på den är som att läsa sin egen dagbok och Lien Evenstads dagbok parallellt. Dess jazz-, nordisk folkmusik-, avant-garde- och neo-soul-influerade toner talar till allas våra hjärtan och hjärnor.

Torsdagen den 2 april släpper Terese Lien Evenstad Quartet fullängdaren Perceptive på Jotun Records. Om du förälskat dig i Turbulence – och vem har inte gjort det? – kommer du att dyrka Perceptive. Hela Perceptive är, helt enkelt, en uppvisning i själfull, modern och tankeväckande jazz. (Och, ja, Turbulence återfinns förstås på Perceptive.)

Via de pyttesmå spelarna här nedan kan du ta del av två smakprov från Perceptive. Gör det.

Tailwind

Crossroads

Lysande! Tailwind är för övrigt skriven av Lien Evenstad och Alexander Ivarsson och Peter Danemo har arrangerat Crossroads.

För mer information om Terese Lien Evenstad Quartet, se tereselienevenstad.com och facebook.com/TereseLienEvenstad/.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.