Lyssna på två spår från Terese Lien Evenstad Quartets kommande debutalbum

I slutet av mars gick den norsk-svensk-isländska kvartetten Terese Lien Evenstad Quartet – Terese Lien Evenstad (violin), Anna Gréta Sigurðardóttir (piano), Josef Karnebäck (bas) och Oskar Mattsson (trummor) – in i Nilento Studio i Kållered.
När de efter ett par synnerligen kreativa dagar kom ut igen hade de spelat in debutalbumet Woodland.
Och vilket debutalbum det är! Samtliga dess åtta spår är komponerade av Terese Lien Evenstad och de bjuder alla på på modern, spännande och oändligt vacker fioljazz. Lien Evenstad – som även är bandledare för jazz manouche-kvartetten Thou Shalt Swing och swingsextetten The Jazzcats – har ett helt eget tonspråk och hennes sinne för suggestiva melodier står i en klass för sig. Influenser från Miles Davis modala jazz, Hans Zimmers filmmusik och den nordiska naturen kan höras i Woodland, men till syvende och sist låter Woodland bara som Terese Lien Evenstad Quartet och inget annat.

Lyssna själva! Via SoundCloud-spelaren här nedan kan ni ta del av två smakprov från Woodland. Woodland är släppt! Lyssna på den på Spotify!

Woodland släpps den 7 oktober på Jotun Records. För att fira releasen av den kommer Terese Lien Evenstad Quartet att genomföra tre spelningar. Datum och platser:

7/10, Herr Nilsen, Oslo
28/10, Umeå Jazzfestival
1/11, Fasching, Stockholm

För mer information om Terese Lien Evenstad Quartet och Terese Lien Evenstad, se tereselienevenstad.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.