Möte med Miriams musik

MiriamAida_fotoSverigesRadio

Miriam Aïdas röst, som annars svänger varmt i jazz, visor eller brasilianskt, kan i sommar höras i radio när SR:s Jazzlandet tar sommarlov. I Miriams Jazz kommer hon att spela och prata om sina jazzfavoriter.

– Mina skivor är som gamla polare och nya spännande bekanta, och jag är säker på att det finns fler av dem som lyssnarna skulle vilja träffa, säger Miriam Aïda i pressinformationen. Jag vill helt enkelt presentera mina bästa jazzkompisar för P2:s lyssnare.

När OJ når Miriam på måndagen ger hon några exempel på vad vi kan få höra:

– Det blir lite gott och blandat, musik som jag gillar och som jag lyssnat mycket på. Det blir några av mina 60-talsfavoriter som Horace Silver, Gene Ammons och Eddie Harris. Och så har jag så klart flikat in lite brasiliansk musik.

– Några goa, danska sångerskor blir det också, berättar Miriam. Det är jättelyxigt att få spela musik som man tycker om och få snacka fritt kring det!

Det blir inget kalenderbitarprogram, med fokus på skivtitlar och årtal utan allt utgår från Miriam, och hennes minnen, associationer och reflektioner.

Lyssna själv, tisdagar kl 21.30 med repris onsdag kl 12 – eller närsomhelst på Jazzradions web. Premiär tisdag 14 juni.

Fotnot:

Miriam gjorde för några år sedan två program i visserien Felicia, och under den här våren har hon som relativt nybliven SR-producent gjort två P2 Live från Malmö, med Torben Waldorff respektive Helge Albihn.