Musikaliska upplevelser i Malmö

Seval_Malmo_fotoLS

Det bjöds två nya musikaliska upplevelser i Malmö. Stefan och Johannes ger oss musik så långt från Melodifestivalen du kan komma och banar väg för kvällens attraktion – Seval. Duon blandar katastrofal kaos hej vilt med milda toner av den mest bisarra sort. Snacka om dynamik! Du bestämmer själv priset på duons 5 cd: från 40 till 200 kronor/st fungerar lika bra!

 

Med stor förväntansfull spänning och nyfikenhet ser jag fram emot denna konsert, och blir glatt överraskad av Sevals briljanta kammarjazzmusik. Att cello lämpar sig utmärkt i jazzsammanhang är ingen nyhet. Fred bekräftar med ovanligt stor finess. Freds cello och hans komponerade sånger spelas frisläppt med härligt sound och nytänkt harmonik. Samspelet med kontrabasisten Patric är unik med dynamiska och oväntade infall vilket är en styrka för gruppen.

Fylld av känslor är Sofias vackra, gränslösa och nyansrika röst som följer Emils variationsrika trumpetspel brilliant. Gitarristen David har en viktig roll för att musiken skall flyta, vilket  resulterar i ett härligt sväng. Musiken fångar verkligen mitt intresse och ger mersmak. Maybe it´s too late tror jag inte, utan jag utnämner den till bästa låten. Den här gruppen har säkert framtiden för sig. Seval har också den goda och musikaliska smaken att ge ut på lp försedd med snyggt omslag.

”På besök”, en liten kvarterspub, är kanske inte den miljö som är bäst för konserter, med ett evigt spring i dörren.

Lasse Seger

Seval – konsert och skivsläpp.
På besök, Malmö 17/3 2011.
Arrangör: Jazz i Malmö.

Förband:

Stefan Pöntinen – violin

Johannes Nästesjö – kontrabas.

Seval:

Fred Lonberg-Holm – cello

PatricThorman – bas

David Stackenäs – gitarrer

Sofia Jernberg – sång

Emil Strandberg – trumpet