New Sound Made 2021 i digital form

I år firar musikfestivalen New Sound Made 17 år. Festivalen äger rum på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm mellan den 5-7 maj och är skapad av studenterna själva.
Under tre dagar kommer publiken ha möjlighet att lyssna till allt från jazz, pop, soul och r&b till experimentell musik från festivalens olika scener. ​

På grund av den rådande pandemin och FHI förhållningsregler så hålls festivalen i år digitalt med  sammanlagt 70 musiker och 41 akter på plats.

– Den mesta av musiken på New Sound Made speglar studenternas egen fria vilja att uttrycka sig. De flesta har valt att komponera egen musik eller att jobba med att utveckla formatet för sin musik. Så djupt glädjande tycker jag, speciellt i Coronatider, att denna generation av musiker väljer att utveckla sitt personliga konstnärliga uttryck, säger sångerskan Lina Nyberg, en av lärarna på KMH.

Vi kan försöka beskriva musiken med metaforer, känslor, färger och stilar men i slutändan handlar det inte om det. Det handlar om känslan när man nått förbi längtan och själv får uppleva det slutgiltiga ögonblicket, möta intryck och att ha förtroende i ovetande. – Idén med mitt projekt är att impulsen hos varje musiker i bandet ska få styra. Grunden i samspelet och kommunikationen som skapas i improvisatorisk musik ligger i att man måste lita på sina medmusiker. På så sätt skapar jazzen förtroende i det ovetande, säger Filip Öhman, en av musikerna som spelar på festivalen.

Länk till spelschema som kan följas via KMH:s Youtubekanal: New Sound Made 2021

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.