Nils Landgren och Tivoli Big Band på Fredagsrock i Köpenhamn

NilsLandgren pressefoto

Nu på fredag blir det jazz i världsklass på Tivolis Fredagsrock i Köpenhamn. Den berömda svenska jazzmusikern Nils Landgren intar Plænens scen i en unik konstellation med Tivolis Big Band. Det är första gången den kritikerrosade trombonisten och Big Band uppträder tillsammans. Nils Landgren utlovar såväl mjuk jazz som hård funk fredagen den 4 juli kl. 22:00 på Tivoli. 


Nils Landgren säger om konserten:
”Jag gläder mig oerhört mycket över att få chansen att spela med Tivolis Big Band, det är första gången för mig. Vi kommer att bjuda på en skön mix av jazziga ballader och tung funk, kanske smyger sig ett Abba- nummer in nånstans också. Tillsammans ska vi funka fedt!”

Dags för jazz i Köpenhamn

Medan rocken bullrar på Roskildefestivalen är det jazz i Köpenhamn. Det gäller också på Tivoli, där Fredagsrock kommer i jazzstämning. Vanligtvis är det de stora rock- och popnamnen som gästar Fredagsrock, men den här fredagen blir det något helt annat när Nils Landgren och Tivolis Big Band intar Plænen.

Nils Landgren håller till i det funkiga hörnet av jazzen och genom åren har han gett ut en lång rad album tillsammans med The Funk Unit. Det är jazz som man blir på gott humör av – perfekt för en fredagkväll på Tivoli.

Tivolis Big Bands nye kapellmästare, Peter Jensen, säger så här om konserten:

”Även om repertoaren är funkig och utåtriktad får Fredagsrock-besökarna på Plænen möta något helt annat än vad de kanske är vana vid på fredag. Mängder av saxofoner, flöjter, klarinetter, trumpeter och tromboner fyller scenen och huvudnamnet är en solist som sjunger lite, men i huvudsak uppträder som instrumentvirtuos.

Tivoli har genom hela sin historia sett levande musik med stora orkestrar som en viktig kulturell institution och det är frukten av den investeringen som gör att vi kan skryta med en så enastående orkester som Tivolis Big Band. Orkestermedlemmarna är virtuoser som kan spela med en solist av Nils Landgrens kaliber”.

Läs mer på: www.fredagsrock.dk