Nisses Hörna bjuder på sax- och säckpipeimpro

Saxofonisten Mats Gustafsson och den franske säckpipeimprovisatören Erwan Keravec möts i Nisses hörna den 12 mars i nya duon ”LUFT”.

 

Skotsk tradition med fransk dialekt möter svensk-österrikisk saxteknik muterad via amerikansk och europeisk jazztradition – En session i nutida musik, med minst sagt ovanliga utgångspunkter. Lägg sedan till Nisse Landgrens trombonspel i några låtar och kvällen kommer att bjuda på en helt unik och oförglömlig musikupplevelse.

Mats Gustafsson är en av Sveriges mest etablerade saxofonister som genom åren har spelat med en mängd musiker både på hemmaplan och utomlands. Han har också gjort många samarbeten inom dans, teater, poesi och konst. 2011 tilldelades Mats Nordiska rådets musikpris.

Franske säckpipevirtuosen Erwan Keravecs musikaliska bana omfattar allt från hans uppmärksammade improvisationer till traditionell och modern musik. Han har komponerat och spelat musik till olika dansföreställningar men också fått musik skriven till sig av flera kända franska kompositörer. 

http://kulturhusetstadsteatern.se/Musik/Evenemang/Nisse-Landgrens-horna-Mats-Gustafsson–Erwan-Keravec/