Nu är det festival!

Den 10:e upplagan av GAS-festivalen i Göteborg drog igång i går på Atalantes scen! Mellan den 15-19 oktober bjuds på över 30 programpunkter på sju scener i Göteborg. Välkomna!

 

Att driva en festival under 15 års tid är i sig en stor utmaning. Att söka efter det unika, det oväntade och det experimentella kräver tid, engagemang och vilja. När vi idag blickar tillbaka över de år som gått, de artister och konstnärer vi har presenterat, de möten mellan publik, genrer och artister vi har skapat så kan vi se att festivalen har gett publiken många nya idéer och upplevelser.

Och att vi med det här även har varit med och förändrat synen på vad en musikfestival kan vara. Vi ser hur olika smala musikaliska genrer och uttryck tillsammans skapar en bred och mångfacetterad bild av hur ljudande konst kan gestalta sig i samtiden.

Årets festival bjuder i sedvanlig ordning på musik som rör sig bortanför de gängse genrebeteckningarna, bortanför konventioner om vad musik är och hur det ska låta. Och vi tror att det är det som gör våra artister unika: att de vågar utmana både sig själva och sin publik.

Vi vet att det vi presenterar inte är för alla, att det kan uppfattas som krävande konst. Men är det inte samtidigt så att det som kräver mycket också ger otroligt mycket tillbaka till den som våga lyssna och ta in? Och är det inte så att vi ibland måste påminna oss själva om vad som sker inom oss som människor när vi vistas tillsammans i det rum där unik konst skapas i realtid, under ett enda tillfälle?

Vi hoppas ni vill vara med och dela den upplevelsen med oss under GAS-festivalen 2014!

Läs mer om årets artister på www.gas-festival.com