Ny jazz-tv-kanal – rabatt för OJ-läsare

Med målet att sända 100 jazzkonserter om året satte webb-tv-kanalen Jazztv.se igång sin verksamhet den 1 februari. Bakom satsningen står Bosse Lindström och Magnus Jonsson, båda med lång erfarenhet i olika tv-sammanhang.
– Vi har tänkt på det i många år. Och nu har tekniken hunnit ikapp, rent ekonomiskt alltså, säger Bosse Lindström.
– Och vi brinner båda för jazzmusiken, fyller Magnus Jonsson i.
Tanken är att en till två konserter ska läggas ut på webbsidan varje vecka. Sedan september förra året har Jazztv.se spelat in ett dussintal konserter som de nu har på lager, bland artisterna finns Peter Asplund, Marius Neset, Lina Nyberg, Melissa Aldana med flera. Men det är inte bara den musikaliska kvaliteten som ska vara hög, så även den tekniska. Bland annat filmar de med sex kameror, två rörliga och fyra fasta, för att sedan klippa samman materialet i HD-format. Det finns även planer på att producera annat än konserter.
– Det kan handla om att bjuda in musiker som berättar om sina liv. Kanske en talk-show. Vi vill vara jätteöppna, säger Bosse Lindström.
Än så länge har allt skett på ideell basis, men målet är att få ekonomisk snurr på det. Dessutom ska fem procent av inkomsterna – minus de fast kostnaderna – gå som stöd till organisationen Svensk Jazz. Kanalen bygger på ett prenumerationssystem där en månad kostar 9.90 dollar (motsvarande ungefär 79 kronor).
– Vi är ganska uthålliga, bara vi ser att det går åt rätt håll. Och vi har fått ett gott mottagande, alla är så trevliga när vi berättar om kanalen, säger Magnus Jonsson.
Under februari, mars och april har OJ-läsare en 25-procentig rabatt på abonnemanget. Gå in på Jazztv.se, när du sedan ska betala anger du koden jtv_4591Xy.
Läs mer på jazztv.se.

Magnus Nygren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.