Ny tisdagsklubb på Nefertiti

Förra tisdagen (14/9) startade Nefertiti Playhouse, som är Göteborgsklubbens nya satsning på jamkvällar.

Ordet går till gruppen bakom Playhouse:

Sex musiker, alla med en starka rötter och stor passion för jazz har satt sig ner och pratat om genren och om att jamma. Vi har ställt oss många av dom där krångliga frågorna som t ex varför det är svårt att få folk att jamma och var traditionen är på väg. Nefertitis legendariska Shop är en viktig hörnsten i Göteborgs jazzliv. Vi har tänkt till, och vi är stolta över att presentera det nya konceptet Playhouse.

 På samma sätt som folkmusiker kan spela tillsammans på stämmor i hela Norden kan en jazzmusiker besöka ett jazzjam var som helst på jordklotet och jamma, hur kommer det sig? Jo, det ligger i den otroliga repertoarskatt som finns och i stort sett ser likadan ut över hela världen.

Vi som håller i Nefertitis jamklubb Playhouse vill göda detta fantastiska fenomen och kommer därför verka för att jamrepertoaren i Göteborg inte bara bibehålls utan växer sig större!

På premiären 14/9 går sex klubbvärdar ihop och sätter tonen för Playhouse med en energisk konsert följd av jam där alla I bandet är starkt delaktiga. Resten av höstens tisdagar är uppdelade mellan var och en. På detta sätt får vi sex präglar/infallsvinklar/musikerkretsar och överlag får hela programmet en homogen och genomtänkt ton. Sprid ordet, Playhouse will be the house to play in!

Jazz behöver dig.

Varma hälsningar/
Vanessa Liftig, Samuel Olsson, Johan Borgström, Christian Nilsson (ej på bild), Simon Westman och Viktor Skokic

playhouse_folk